2014. szeptember 29., hétfő

Házi krémes, ahogy Orsitól tanultam:)

Házi krémes, azaz felhő szelet

Én most a hétvégén másfélszeres mennyiségben készítettem el, így 25 szelet lett belőle.

Az itt leírt mennyiség eredetileg 23*35 cm-es tepsihez elegendő.

Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin/vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 ek. méz, 1 ek. rum, 1 kiskanál szódabikarbóna

A vaníliás krémhez : 1 liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin/vaj, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 2 evőkanál liszt

Tejszín: 7 dl tejszín 1 ek. cukor, habfixáló kb 3 zacskó (minden habfixálón rajta van, hogy mennyi tejszínhez keverjük).

A tészta elkészítése : A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd sütőpapíron a tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. Kemény tésztát kapunk!

Krém készítése : A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze.

Tejszín készítése: A tejszínbe keverjük bele a cukrot, vaníliás cukrot, habfixálót és verjük kemény habbá.

Az az egyik lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a második tésztalapot, és porcukorral megszórva tálaljuk. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, másnapra a tészta is megpuhul és szépen lehet szeletelni.
Nagyon finom sütemény!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése