2014. október 28., kedd

A tökéletes brownie receptje




10 dkg étcsoki
10 dkg liszt (ezt darált mandulával vagy mandula liszttel lehet helyettesíteni)
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg cukor (vagy xilit vagy nyírfacukor)
1/2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál neszkávé kb. egy evőkanálnyi vízben oldva
2 nagy tojás
szűk egy deci semleges ízű olaj
1 marék dióbél

Száraz hozzávalókat bele kell tenni egy tálba, majd a csokit apró darabokra vágva kell hozzá adni. Egy másik tálba összekeverjük a "nedves" hozzávalókat: kávé, tojások, olaj - simára keverjük. A "szárazat" a "nedvessel" összedolgozzuk, kivajazunk egy kisebb tortaformát és bele simítjuk. A tetejére rászórjuk a dióbelet.
175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése