2014. október 28., kedd

Spanyol illatos túrótorta (8 személyre)

7 tojás
1 kg zsírós friss túró 
400 g cukor
500 ml tejszín
1 ek liszt

28 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. (Egy jóval nagyobb, kerekre vágott papírt tegyünk bele, és körbe „beleráncoljuk", ettől lesz kicsit „gyűrött" formája majd a sütemény oldalának.)
Keverőtálban villával felverjük a tojásokat, apránként összekeverjük a túróval, cukorral, tejszínnel. Végül botmixerrel teljesen simára keverjük, a masszát a formába öntjük, tepsire helyezve 30 percig készítjük 220 ºC-os sütőben. A forró sütőben sötét kéreg keletkezik rajta, a belseje krémes marad.
Tálalási javaslat: adjunk a tortaszelet mellé kis darab birsalmasajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése